Filmy zwiazane z pilka nozna!

Tutaj możecie pisać o wszystkim o czym chcecie napisać i podzielić się z innymi.

Moderatorzy: Damian, Justyna, Daniel, 007, bizzy, Wieviór, AirCanada

Filmy zwiazane z pilka nozna!

Postprzez BeatoN » 15 mar 2006, o 22:28

Witam szukalem takiego tematu, lub podobnego i nie znalazlem. Jedynie co znalazlem to temat pt. " Filmy " gdzie podawaliœcie swoje ulubione filmy, a mi chodzi o to zebyœcie wypisali wszystkie filmy ( nie koniecznie ulubione ) zwi¹zane z pilk¹ nozna jakie widzieliœcie, jakie polecacie, jakie wiecie ze istnieja i jakie wiecie ze maja powstac. Chodzi mi tez o to, ze jak bedziecie podawac tytul jakiegoœ filmu to podajcie jaki klub pilkarski jest najwazniejszy w calym filmie np: Gol - Newcastle United itp. i moze jakies zachecenie innych forumowiczow do obejzenia tego filmu.

Widzialem:
Gol - Newcastle United ( film opowiada o Meksykanskim chlopaku Santiago Munezie ktoremu spelnily sie marzenia z dziecinstwa i zostal zawodowym pilkarzem )
Green Street Hooligans - West Ham United ( film opowiada o Angielskich kibicach, a szczegolnie o jednym z nich Matt Buckner )

Polecam:
Gol
Green Street Hooligans

Wiem, ze istnieje:
Footbal Factory ( czy jakoœ tak, dokladnie to nie wiem o czym on jest, ale wiem, ze napewno o pilce noznej :P )
Id ( j/w )

Majš powstac:
Gol 2 - Real Madryt
Gol 3 - ?

( Gol 2 i 3 to majš byc dalsze przygody Santiago Muneza w 2 ma grac w Realu Madryt, a w 3 to nie wiem... )

Pozdrawiam
BeatoN

Postprzez proof » 15 mar 2006, o 23:27

51st State - byc moze nie jest to film w ktorym pilka nozna jest na pierwszym planie, ale warto na niego zwrocic uwage bo akcja ma miejsce w Liverpoolu, jeden z glownych bohaterow jest fanem The Reds a sam final filmu rozgrywa sie na Anfield Road, pozdro :D
proof

Lata na forumLata na forumLata na forumLata na forumLata na forum

Postprzez Sochal » 16 mar 2006, o 10:24

proof napisał(a):51st State - byc moze nie jest to film w ktorym pilka nozna jest na pierwszym planie, ale warto na niego zwrocic uwage bo akcja ma miejsce w Liverpoolu, jeden z glownych bohaterow jest fanem The Reds a sam final filmu rozgrywa sie na Anfield Road, pozdro :D

Nie wiem czy to wlaœnie to, o co mi chodzi, ale chyba tak. Bylo niedawno w TV, naprawde zajebiste :D. Szczegolnie jak fan LFC wchodzi do baru kibicow Red Debilsow :).

Football Factory nie oglšdalem, ale to jest chyba o ukladach w pilce noznej, ustawionych meczach itd.

Pozdrawiam.
Obrazek
"Football is a simple game complicated by idiots."
Bill Shankly
Sochal
Redaktor

Postprzez Daga » 16 mar 2006, o 16:28

Hmmm a czy zna ktoœ moze polski tytul tego 51st State? I tak wlaœciwie kiedy on lecial i gdzie? :oops: Nie widzialam... Widzialam za to i Gola i Hooligans.
:arrow: Gol zaskoczyl mnie finalem. W zyciu niie spodziwalam sie zobaczyc chlopakow na duzym ekranie! Film z takiej technicznej strony jest zrealizowany tak sobie, np. widzimy gracza biegnšcego z pilkš, strzela i z innego ujecia widac samš pilke wpadajšcš do siatki. Jeszcze bardziej bylam rozczarowana "dublerami" The Reds... No po prostu koszmar! Ale film ogolnie mi sie podobal.
:arrow: Green Street Hooligans byl strasznie dziwny. Po pierwsze Eliah Wood mnie nie za bardzo przekonal swojš rolš, ale w sumie jest dobrym aktorem, wiec moge mu wybaczyc. Na koncu nie wiedzialam jak sie zachowac, bo muzyka mnie troszke zbila z stropu. Strasznie duzomordobicia, ale film jest w porzšdku. Bylam zaskoczona dowiadujšc ise, ze rezyserem jest kobieta! Fantastyczna rola jednej z moich ulubionych aktorek, Claire Forlani.

Mam jeszcze dwa tytuly dla fanow The Reds:

:arrow: One Night In May - sluchajcie, kazdy szanuj¹cy sie fan LFC powinien go zobaczyc!! Wiem, co mowie! Film zrobiony przez angielsk¹ telewizje, Sky Sport, ukazuje nam w niezwykly sposob final LM. S¹ wywiady z graczami LFC i ACM, z ludŸmi ktorzy byli w Stambule (np. zdesperwoany fan, ktory postanowil po pierwszej polowie opuœcic stadion (!)) reakcje fanow w liverpoolskich barach czy tez opowieœc fana LFC, ktory zdobyl kurtke sztabu i skakal na stadionie razem z pilkarzami caluj¹c puchar... Ludzie, po prostu POEZJA! Zalet¹ jest fantastycznie dobrana muzyka, ktora sprawia, ze ma sie az ciarki na plecach. W dodatku nowe ujecia kamery... Normalnie nie wiem jak mam to jeszcze opisac, chyba sie nie da, o trzeba zobaczyc! Caly czas mialam banana na twarzy... Bardzo bym chciala widziec wasze miny!

:arrow: Liverpool FC - Champions of Europe 2005 - Jestem w trakcie oglšdanie tego filmu, gdyz trwa on ponad dwie godziny. Wspaniale zrobiony, wszystkie bramki od poczštku sezonu - ligowe i Champions League+wywiady z graczami, trenerem... Napisze wiecej jak skoncze.

Pozdrawiamkochani :D
"Naturalny stan kibica to gorzkie rozczarowanie, niezależnie od wyniku meczu."
Daga
Czarodziejka forum

Lata na forumLata na forumLata na forumLata na forum

Postprzez Krzysiek » 16 mar 2006, o 16:43

daga napisał(a):[i][color=darkred]Hmmm a czy zna ktoœ moze polski tytul tego 51st State?

Formula 51 w roli glownej Samuel L. Jackson

Pozdrawiam
You'll never walk alone
Krzysiek
Niebieskooki Hiszpan

Lata na forumLata na forumLata na forumLata na forumLata na forumLata na forum

Postprzez Daniel » 16 mar 2006, o 16:43

daga napisał(a): :arrow: One Night In May

Oglšdalem to i mimo iz jest po angielsku to naprawde warto. Moze to nie jest film, a bardziej reportaz, ale w pieknym stylu ukazuje sukces w Stambule. Wzrusza niemilosiernie :)

daga napisał(a): :arrow: Liverpool FC - Champions of Europe 2005

Podobnie jak One Night In May, tyle ze ukazana cala droga do finalu w Turcji.

Levy a ten film, ktory nazywasz "51st State" to chyba "Formula" :)

Obrazek

EDIT:No wlaœnie Krzysiek przede mn¹ to napial :)

POZDRO.
Obrazek
Proud to be RED.
Daniel
Honorowy Moderator

Postprzez Daga » 16 mar 2006, o 17:06

Dzieki chlopaki, musze zobaczyc! Daniel, przynajmniej Tobie nie musze tlumaczyc jak sie to oglšda i co sie czuje... 8) :D :roll:
Daga
Czarodziejka forum

Postprzez wilek112 » 16 mar 2006, o 17:25

Filmy zwiazena e z pilka to jeszce nie wymienione :

1- I.D. najlepszy film jak iwidzialem w tej dziedzinie ( historia gliniarza ktory staje jednym z kibicow) bodajze kibice schresbery sa tam niezle pokazani !!

2-Magiczne buty - film opowiada o chlopaku ktory gra w szkonej dryzynie prowadzonej przez bylego pilkazra manchester City ale pracuyajacy jako incognito. Chlopak potrzymuje zwykle "magiczne" buty jak w nich gra nabiera wiery i idzie mu calkiem niezle. ale tak naprawde buty nie graja . Ogolnie przedstawiony jest Manchester - Film dla zwolennkikow Citizens a nie united <lol2>
Forever Jamie Redknapp
wilek112

Lata na forumLata na forumLata na forumLata na forumLata na forumLata na forum

Postprzez Daga » 16 mar 2006, o 17:35

Przypomnialam sobie o filmie pt. "Podkrec jak Beckham" z Keir¹ Knightley w roli glownej, ale jeszcze go nie widzialam. Znacie moze tytuly jakichœ reportazy o LFC oprocz "One Night In May"?
Daga
Czarodziejka forum

Postprzez hyuga » 16 mar 2006, o 18:20

...film "Formula" nie jest typowym filmem o pilce - samego sportu tam jest niewiele. Jedna z glownych postaci jest jednak kibicem Liverpoolu, a powierzone mu zadanie ma zostac wynagrodzone w formie biletu na wazny mecz LFC :) Jeden z najlepiej przeze mnie zapamietanych momentow to ten, w ktorym bohater (chodzacy przez caly film w koszulce fowlera) wpada do pubu manchesteru podczas jakiegos spotkania, wyciaga z kieszeni flare i odpala ja w tlumie wcieklych kibicow "diablow", spiewajac hymn lfc :D - nie musze dodawac ze pomimo tak odwaznego czynu, po chwili musial spierdalac ;P
Obrazek
...dumni po zwyciestwie, wierni po porazce
hyuga

Postprzez stella » 16 mar 2006, o 23:30

daga napisał(a):Przypomnialam sobie o filmie pt. "Podkrec jak Beckham" z Keirš Knightley w roli glownej, ale jeszcze go nie widzialam.

deus, widzialam to. jak bylam na kursie jezykowym w oxfordzie. chodzilam na zajecia z filmu i kiedyœtam wlaœnie mieliœmy ogl¹dac film, a jako ze grupa umiala polowe tego co ja wtedy to wybrano film najlatwiejszy do zrozumienia.
nie no, momentami to jest nawet zabawne. np jak pokazuj¹ pokoj glownej bohaterki i oltarzyk poœwiecony beckhamowi. :]

zazdroszcze wam, ze macie czas na oglšdanie filmow. moje zycie ostatnio polega na uczeniu sie naprzemian portugalskiego, hiszpanskiego i laciny. :(
24 hour party people!
stella

Postprzez tilburg » 17 mar 2006, o 00:34

hyuga napisał(a):...film "Formula" nie jest typowym filmem o pilce - samego sportu tam jest niewiele. Jedna z glownych postaci jest jednak kibicem Liverpoolu, a powierzone mu zadanie ma zostac wynagrodzone w formie biletu na wazny mecz LFC :) Jeden z najlepiej przeze mnie zapamietanych momentow to ten, w ktorym bohater (chodzacy przez caly film w koszulce fowlera) wpada do pubu manchesteru podczas jakiegos spotkania, wyciaga z kieszeni flare i odpala ja w tlumie wcieklych kibicow "diablow", spiewajac hymn lfc :D - nie musze dodawac ze pomimo tak odwaznego czynu, po chwili musial spierdalac ;P

mi z tego filmu najbardziej pozostal w pamieci moment jak koles idze na mecz, do lozy, przechodzac kolo ochroniarzy zatrzymuje sie i rozgracza do przeszukania.... :).... po czym sie dowiaduje ze VIPow sie nie szpera, fajnie to wygldalo na ekranie
THIS IS ANFIELD
Obrazek
tilburg

Postprzez Daga » 17 mar 2006, o 16:06

stella napisał(a):
daga napisał(a):Przypomnialam sobie o filmie pt. "Podkrec jak Beckham" z Keirš Knightley w roli glownej, ale jeszcze go nie widzialam.

deus, widzialam to. jak bylam na kursie jezykowym w oxfordzie. chodzilam na zajecia z filmu i kiedyœtam wlaœnie mieliœmy ogl¹dac film, a jako ze grupa umiala polowe tego co ja wtedy to wybrano film najlatwiejszy do zrozumienia.
nie no, momentami to jest nawet zabawne. np jak pokazuj¹ pokoj glownej bohaterki i oltarzyk poœwiecony beckhamowi. :]

zazdroszcze wam, ze macie czas na oglšdanie filmow. moje zycie ostatnio polega na uczeniu sie naprzemian portugalskiego, hiszpanskiego i laciny. :(

Witaj Stella :) Ja Ci z kolei zazdroszcze kursu jezykowego :wink: Wiesz, z tymi jezykami nie jest tak Ÿle! Hiszpanski brzmi zachecaj¹co... 8) Wierze, ze sobie poradzisz, bede trzymac kciuki! Napisz jeszcze jak Ci poszlo ze studentami, kiedy mialaœ zajecia po meczu z Benfik¹... :?
Daga
Czarodziejka forum

Postprzez dede » 17 mar 2006, o 19:26

Ja wlasnie obejrzalem Gol. Moze nie jest to najlepiej wykonany film na swiecie i niektore elementy moga wkurzac ale niesie on w sobie duzo prawdy co do angielskiej pilki. Np. treningi pilkarzy (pierwszy trening muneza, warunki!!!) ogladajac ten film, przypominalo mi to troche jak ja pierwszy raz poszedlem na trening w krotkich korkach na blocie nie nastawiony na gre fizyczna (tylko astmy nie mialem hlehle).

Co by nie mowic dla kazdego fanu futbolu, tym bardziej angielskiego to jest "must see", bo filmow o pilce zbyt duzo nie ma a ten jest dobry. :D

ps. Po co komu lacina?? :P
Obrazek
dede

Postprzez Daga » 17 mar 2006, o 21:19

Wlaœnie skonczylam ogl¹dac "Liverpool FC - Champions of Europe 2005". Baaaaaaaardzo mi sie podobalo! :) Zwlaszcza jedna z ostatnich scen - Steven i Dudek... I pomyœalby ktoœ, ze ci dwaj kiedys wyjechali na siebie z gebami... :roll: 8) :D

Pozdrawiam !
Daga
Czarodziejka forum

Następna strona

Powrót do Różności