LIV
Liverpool
Premier League
02.04.2025
21:00
EVE
Everton
 
Osób online 1453

Drogba: Gerrard popełnił błąd


Napastnik Chelsea Didier Drogba przyznał, że Steven Gerrard popełnił „duży błąd” podczas wygranego przez the Blues 2-0 spotkania na Anfield.

Kapitan the Reds fatalnie wycofał piłkę do Pepe Reiny, co wykorzystał reprezentant Wybrzeża Kości Słoniowej omijając hiszpańskiego bramkarza i dając Chelsea prowadzenie.

- Popełnił duży błąd – powiedział po meczu Drogba.

- Nie zrobił tego celowo, miałem szczęście, że stałem w dobrym miejscu i zdobyłem bramkę.

- Ta bramka wniosła do naszej gry dużo pewności i osiągnęliśmy tu bardzo dobry rezultat.

Zawodnicy Chelsea domagali się karnego w końcówce pierwszej połowy po tym, jak wydawało się, że Lucas kopnął Salomona Kalou w pięty. Drogba czuje, że Alan Wiley mógł podyktować jedenastkę, ale rozumie też, że podejmowanie odważnych decyzji w ważnych meczach może być dla arbitrów trudne.

- Sędzia mógł przyznać nam karnego, co było trudne ze względu na wagę meczu.

- Podejmowanie takich decyzji nie jest łatwe, ale jeśli należy się karny, to trzeba go podyktować.

Dzisiejsze zwycięstwo stawia Chelsea na świetnej pozycji do wygrania Premier League i Drogba nie mógł ukryć ekscytacji związanej z możliwością zdobycia kolejnego mistrzowskiego medalu.

- Czekaliśmy na ten moment od bardzo dawna, ale nic nie jest jeszcze przesądzone, musimy czekać na wynik spotkania Manchesteru – dodał.

- W przyszłym tygodniu czeka nas kolejny mecz, w którym musimy zwyciężyć. Koncentrujemy się teraz na naszym następnym spotkaniu i spróbujemy je wygrać.

Doceniasz naszą pracę? Postaw nam kawę! Postaw kawę LFC.pl!

Komentarze (0)

Pozostałe aktualności

Mohamed Salah wspiera młode piłkarki w Liverpoolu  (0)
28.03.2025 20:04, FroncQ, Liverpool Echo
Kontuzja Doaka a jego przyszłość  (0)
28.03.2025 17:59, Wiktoria18, thisisanfield.com
Kerkez o pogłoskach transferowych  (0)
28.03.2025 12:55, Maja, The Athletic
Salah zostanie królem strzelców?  (0)
28.03.2025 12:37, Redbeatle, liverpoolfc.com