TOT
Tottenham Hotspur
Premier League
22.12.2024
17:30
LIV
Liverpool
 
Osób online 1651

Kulinarne zmagania U-21


Grupa piłkarzy Liverpoolu U-21 przetestowała swoje kuchenne zdolności, podczas kulinarnego eventu w Rainhill High school. Podczas swojego pobytu w Akademii, młodzi zawodnicy są szkoleni w wielu dziedzinach życia, włączając zdolność przygotowania posiłku oraz utrzymywania zdrowej diety.

Ale który piłkarz najpilniej uważał na zajęciach z gotowania? Ekipa Liverpoolfc.com postanowiła to sprawdzić.

- Ma ktoś tarkę do sera? - Zabrzmiał znajomy głos, podczas gdy Adam Morgan przedzierał się przez zadymione, kuchenne pomieszczenie.

To była swoista walka z czasem i zegarem, którego wskazówki nad wyraz szybko zbliżały się do 'czwórki'. To właśnie do czwartej młodzi piłkarze musieli przygotować swoje popisowe potrawy.

Podzieleni na sześć par (Sama pracował w pojedynkę), młodzi The Reds rywalizowali ze sobą przez 40 minut, mając do dyspozycji świeże artykuły spożywcze i przyprawy, zamiast piłki i 2 bramek. Walczyli ze sobą o tytuł najlepszego kucharza Akademii.

Po jednej stronie sali Hiszpan Nacho wzlatywał na kulinarne wyżyny, nadziewając kurczaka serem i odpierając zarzuty o opieszałość słowami: 'To wymaga czasu, wy Anglicy nic nie wiecie o gotowaniu'.

Po przeciwnej stronie kuchni Jakub Sokolik i Krisztian Adorjan przygotowywali danie z makaronu, kurczaka, czosnku i przypraw, pracując w zupełnej ciszy, z niebywałą wręcz, zegarmistrzowską precyzją.

Jordon Ibe słuchał z zainteresowaniem, gdy Ryan McLaughlin projektował ich menu, zaś Brad Smith podglądał Villyana Bijeva, który wybierał przyprawy, niezbędne do przygotowania wołowiny i chilli samosas.

Craig Roddan był w parze z Morganem. Duet przygotowywał potrawę, którą nazwali 'Scouse Pasta Special', podczas gdy spokojni i zrelaksowani bramkarze Tyrell Belford i Jamie Stephens pichcili wołowinę i paszteciki z chili.

Stephen Sama był od początku nieugięty i zapewniał, iż jest na tyle doświadczonym kucharzem, że sam poradzi sobie bez problemu.

O czwartej, dyrektor Akademii - Frank McParland i John Pout - dyrektor szkoły Rainhill - weszli do kuchni, aby spróbować specjałów przygotowanych przez piłkarzy, a następnie wyłonić spośród nich zwycięzcę konkursu.

Po degustacji siedmiu potraw, podjęli jednogłośną decyzję. Wygrał duet Nacho - Henoc Mukendi.

Na drugim miejscu uplasowali się Sokolik i Adorjan, ze swoim makaronem i kurczakiem z czosnkiem i chili. Bijev i Smith zamknęli pierwszą trójkę najlepszych kucharzy The Reds.

Doceniasz naszą pracę? Postaw nam kawę! Postaw kawę LFC.pl!

Komentarze (3)

reddsPL 04.04.2013 00:09 #
dobrze, że to nie Holandia xD
kauts 04.04.2013 09:09 #
Adam! Oddaj fartucha!
GUNS 04.04.2013 11:28 #
bardzo fajna sprawa :) przyda się zawsze jakaś odmiana dla zabawy :)

Pozostałe aktualności

Jak Merseyside stało się 51. stanem USA  (0)
21.12.2024 20:57, Kubahos, The Athletic
Alisson o nowych trenerach bramkarzy  (0)
21.12.2024 20:34, FroncQ, liverpoolfc.com
Zubimendi o powodach odrzucenia oferty The Reds  (5)
21.12.2024 15:00, Mdk66, thisisanfield.com
Statystyki przed starciem ze Spurs  (0)
21.12.2024 14:56, Wiktoria18, liverpoolfc.com
Tottenham: Przedstawienie rywala  (0)
21.12.2024 14:52, A_Sieruga, liverpoolfc.com
Keïta o obecnej formie Liverpoolu  (2)
21.12.2024 13:10, K4cper32, liverpool.com
Sytuacja kadrowa Liverpoolu i Tottenhamu  (0)
21.12.2024 11:22, BarryAllen, liverpoolfc.com
Darwin Nunez bliski zawieszenia  (5)
21.12.2024 10:51, Tomasi, thisisanfield.com